adsense

Havuçlu Kabak Mücver

Yıllar yıllar öncesinde, çocukluk zamanlarımda bir kadın ismi zannederdim Mücveri. Annem evde sık sık yapıyordu bunu  ama biz ona "kabaklı hamur kızartması" diyorduk. Ta o yıllarda bile çok severdim bu son derece kolay ve pratik lezzeti. Annem içine bazen patates koyar, lahana ilave eder, ıspanaklı ve havuçlu da yapardı ama  adı hiç değişmezdi; hamur kızartması. İçine ne konursa konsun lezzeti daima çok güzel olurdu. Sokakta oynardık, bizler sokakta oynamanın, akşam ezanına kadar dışarıda, kapının önünde olabilmenin hiçbir tehdit oluşturmadığı yıllarda çocuk olduk. Bu yüzden yağlı ekmekler, salçalı ekmekler, börekler, hamur kızartmaları bizim çocukluğumuzun sokak yemekleriydi. Şimdi sizlere bu muhteşem tarifi verirken o yıllara dalıp gitmenin buruksu özlemiyle yazıyorum. Çocukluğumuz gerçekten bir başkaydı değil mi?Ne de güzeldi o yıllar, masumduk hepimiz. En büyük sorunlarımız topumuzun patlaması, ipimizin kaybolmasıydı. Kendimiz gibi küçücüktü dertlerimiz.. Ahh ah ben bu çocukluk özleminden dem vurunca, uzar uzar gider bu satırlar. En iyisi mi sizi sıkmadan tarife geçeyim .



MALZEMELER;

1 Orta boy rendelenmiş, suyu sıkılmış kabak
1 Orta boy rendelenmiş havuç
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karbonat

Sıvı yağ
Pul biber
Kimyon




YAPILIŞI;

Tabi ki önce işe kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek başlıyoruz. Rendelenmiş olan kabağımızın suyunu sıkalım ki mücverimize buruk bir tat vermesin. Daha sonra tüm malzemeyi derince bir kapta güzelce karıştıralım.Bundan sonrası gerçekten çok ama çok basit. tavaya bir miktar bir yağ alarak bir kaşık yardımıyla karışımdan tavaya dökelim ve iki tarafı da kızarınca mücverlerimizi alalım.

Karbonat koyduğumuz için bu tarifimiz çok yağ çekmiyor gerçekten oldukça hafif bir ara sıcak olarak sofralarınızı güzelleştirebilir.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sevgilerimle.

Seher AKGÜL




Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE