adsense

Brokoli Yemeği

Merhabalar güneşli ama buz gibi bir Bursa sabahından hepinize günaydınlar..
Günlerdir bu tarifi sizlerle paylaşacağımı tasarlayıp duruyorum. Sürekli bir şeyler çıkıyor, bugün kahvaltımı yaptıktan sonra hemen bilgisayar başına geçtim ve bu harika lezzetin detaylarını sizlerle paylaşmak üzere işe koyuldum. 


Yıllardır brokoliyi salata yapar yeriz, çorba yapar yeriz.Aramızda brokoliyi sevenler elbette var ama çoğu kişi sevmez bu lezzeti, hele çocuklara brokoli yedirmek adeta imkansız. Sıkı durun bu tarifle brokoli sevmeyen kalmayacak...! Fazla iddialı bir cümle mi oldu ? İnanın bu yemeği yapınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu tarifi uygulayan herkesten çok olumlu sonuçlar aldım. Youtube daki videolu tarifin altı yorumlarla doldu taştı .Sağolsunlar varolsunlar. Bu arada siz hala youtube kanalıma gelmediniz mi ? Aşk olsun ..:) Şaka bir yana bi ara uğrayın bi tarçınlı kahve içeriz. Neden bilmiyorum yazmaya başlayınca çenem düşüyor. Tamam tarife başlıyorum. İsterseniz öncelikle bu güzel yemeğin malzemeleriyle başlayalım.

MALZEMELER;

Yarım kilo brokoli
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz

YAPILIŞI;

sebzeleri çok küçük doğramıyoruz. Patatesler elma dilimi şeklinde havuç ortadan uzunlamasına dörde bölünüp birkez de ortadan ikiye kesilirse ideal büyüklük sağlanacaktır. Yine soğanları da çok küçültmeye gerek yok çünkü yemeğimizin başlangıç aşamasında bolca kavurma işlemi olacak. Bu yüzden eğer küçük doğrarsanız yemeğin içinde hepsi kaybolur gider. Bunu istemeyiz.

Bu yemeği yaparken en çok dikkat edeceğimiz püf noktası sırasıyla sebzeleri kavurma aşaması. Tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip bir güzel kavurursak hem yemeğimiz çok güzel oluyor hemde suyu özleşmiş harika bir lezzet ortaya çıkıyor. O halde öncelikle sıvıyağ ve havuçlarımızı tencereye alarak işe başlayalım .Havuç bu yemekte kullandığımız sebzeler arasında en geç pişeni olduğu için ilk olarak onu kavurmakla başlıyoruz yaklaşık 2 dakika kavuralım kavurma işleminin detaylarından birisi de sebzeler kavrulurken tenceremizin kapağını kapatmak .Böylece bütün lezzeti içeriye hapsetmiş oluruz. Havuçların rengi hafif sarıya döndüğünde patatesleri ilave edelim ve o şekilde kavurmaya devam ederek sırayla diğer sebzeleri ekleyelim. Ben bu arada bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ettim, gerçekten lezzetine lezzet kattı. Aklınızda bulunsun sizde isterseniz ilave edebilirsiniz. En son brokolilerimizi ilave ediyoruz ve çok az, bir iki döndürdükten sonra üzerine örtecek şekilde sıcak su ilave ediyoruz . Burada sıcak suyu çok fazla koymayın yemeğimiz çok sulu olmayacak. Ölçü üzerini geçecek kadar.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte 10 dakika daha pişiriyoruz . Yemeğimiz hazır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Youtube kanalıma gelmek isteyenler sağ üst köşede bulunan butona tıklayarak kolayca ulaşabilirler.

Sevgilerimle.

Seher AKGÜL
Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE