adsense

Zayıflamanın 5 Pratik Yolu

Merhabalar bu gün sizlerle zayıflamanın 5 PRATİK YOLUNDAN bahsedelim dedim, belki sizinde bildiğiniz çok güzel yollar vardır ve artık gücümüzü birleştirmi vakti gelmiştir :)

Aslında annemin de hep söylediği gibi "zayıflamanın en pratik yolu hiç kilo almamaktır" ama onu başaramadık ve bunun için bu yazıyı okuyoruz :)

Temelde beslenme alışkanlıkları o kadar önemli ki bunu zaten her türlü mecrada artık görüyoruz/duyuyoruz. Belki de bu zyıflamanın 5 pratik yolu bize düzen getirecek. Herkes tuturmuş bir beslenme alışkanlığı gidiyor. Peki ama bunu ya hayatımıza adapte etmede zorluklar yaşıyorsak? Ya hayatımız bir planlama yapamayacağımız kadar spontane gelişiyor yada düzensizse ? Bebek emziriyor yada vardiyalı bir işte çalışıyor kısacası hayatımızın gecesi gündüzüne karışmışsa nasıl olacak bu iş?




Ve işte zayıflamanın 5 pratik yolunu sıralamaya başlıyoruz;

1-Düzensizliğin içinde bir düzen kur!
Burda kastettiğim şey öğün sayısı aslında, hayatınız ne kadar düzensiz olursa olsun kesinlikle iki öğünden fazla sofraya oturmayın . Çok ciddiyim sadece bu prensip bile sizi yerli yersiz atıştırma alışkanlığından kurtaracaktır.

2-Öğün araları en az 5 saat yap!
Bu o kadar önemli bir konu ki, özellikle bölgesel yağlanmanız varsa. Göbek almış başını gidiyor veya sırtınız yağdan gelişmiş beliniz kalınlaşmışsa gerçekten bu yöntemi dikkatle uygulayın. İnsan vücudu yemek yedikten 5 saat sonra liptin denilen bir hormon salgılıyor bu hormon vücutta yağ yakımını sağlayan temel hormon. Biz sürekli yemek yersek her yemek yememizde bu hormonun salgılanma aralığını 5 saat sonraya ertelemiş oluyoruz , kısacası akşama kadar birşeyler atıştırdığımızda bu hormon neredeyse hiç devreye girmiyor.

3-Bol bol su iç!
Bunu artık o kadar çok duyduk ve önemini biliyoruz ki burada tutup tüm bunlarla tekrardan kafanızı şişirmeyeceğim. Evet su içmezsek bu sistem normal haline gelmez , fazla kilo vücudun doğru gitmeyen birtakım alışkanlıklara verdiği tepkinin dışa vurumudur aslında. Yani diyor ki su iç benim %70 im sudan oluşuyor. Birde su iştah dengelenmesinde olduukça önemli bir faktör oynuyor. Bize diyet bozduran gözümüzü kör eden o tatlı ve şeker bağımlılığını da düşürüyor.

4-Gün içinde çok kısa süreli de olsa mutlaka hareket et. Evet yine sıkça duyduğumuz  bir konu hareket. Hafi zorlayıcı hareketler vücudumuzda kaslar üzerinde travma etkisi yaratarak o bölgeye kan akış hızını artırıyor dolayısızla orada bir kalori yakımı söz konusu oluyor . Yani düzenli egzersiz süreç içerisinde fazla kilolardan kurtulmamızı sağlıyor.

5- Gelelim zayıflamanın 5 pratik yolundan 5. sine. Bu elbetteki akşam belli bir satten sonra yememek gerektiği gerçeği. Bunun sebebini şimdiye kadar nasıl yorumladınız bilmiyorum ama temelinde yatan şey ta atalarımıza , genlerimize dayanıyor. İnsanlık avcı ve toplayıcı bir ırktı zamanla teknoloji ve modern hayatın getirisi olarak çok değiştik ve de bozulduk. Hep eski insanı düşünün beslenirken inanın çok işe yarıyor. Mesela elektriğin olmadığı bir çağda kişilerin gecenin bir yarısında yemek yeme şansları yoktu. Karanlık çöktüyse yemeyi bırak ve başar.


İnşallah zayıflamanın 5 pratik yolu sıkıcı bir yazı olmamıştır, olmaması için biraz uğraştım :)

Bu arada bu 5 pratik zayıflama yöntemine ilaveten youtube kanalımda sizlerle paylaştığım hepsi denenmiş zayıflama kürlerini bu alışkanlıklarınıza ilave edebilirsiniz. Youtube kanalıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz :)

Aynı zamanda en popüler ve işe yarayan
kürlerimden birinin videolu anlatımını da buraya bırakıyorum. Yüzbinlerce kişinin zayıflama konusunda çok fayda gördüğü bi ideolarda mutlaka kendinize uygun olanı bulacağınızı düşünüyorum. Ha şunu da ekliyeyim her zaman ve her platformda dediğim gibi sizleri çok ama çok seviyorum.

Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE