adsense

Susamlı Poğaça

Poğaça, annemin bana ilk öğrettiği hamur işi tarifi. O yaparken heyecanla onu izler ellerinin hareketlerini ezberlerdim. Tabi yıllar sonra büyüdüm ve bende artık en az annemin ki kadar güzel poğaçalar yapıyorum. Canım annem şimdi poğaçalarımı yerken kızım senin elin çok marifetli diye öve öve bitiremiyor halbuki benim elimde ne varsa onun elinden bana geçti.




Bu poğaça tarifini tutturamayan yok gerçekten her seferinde aynı lezzeti yakalacağınız bire bir tutan nefis bir tarif. Hiç başka başka tariflerle uğraşmayın yazın bir yerlere bu tarifi ihtiyaç olduğunda açın bakın ve yapın. Sonuç her seferinde harika olacak emin olun.

Dilerseniz ben sözü fazla uzatmadan tarife geçeyim. Ha bu arada bu tarifin videolu anlatımını da izleyebilirsiniz


 


       MALZEMELER:

  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı hamura beyazı üzerine)
  • 1 küp yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz                                                                                                                               İÇ MALZEMESİ
  • 100 gr lor peyniri biraz maydanoz tuz ve baharatlar.

        YAPILIŞI

  • Öncelikle maya kaba alınır  , üzerine süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker ilave edilir ve bir güzel karıştırılır.                                                                                                                                         
  • Bu işlemin ardından diğer sıvı malzemelerde kabın içerisine eklenir. Un ilavesi yavaş yavaş yapılır ve güzelce yoğurulur.                                                                                                            
  • Yoğurma işlemini sakin bir şekilde ve güzelce yapmalı . Bence iyi kabaran poğaçaların sırrı iyi yoğurma.                                                                                                                                           
  • Hamur yoğurma işleminden sonra üzeri bir bezle örtülüp veya streç filmle kaplanarak hava akımı olmayan ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 15-20 dakika sonra kontrol edilir eğer güzelce kabarmış ve mayalanmış ise şekil verme ve içini ilave etme vakti gelmiştir.                     
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp iç malzemesi konularak kapatılır. Önce yumurta akına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kadar üzeri kızarıncaya dek pişirilir. 
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 
Sevgiyle kalın 



Seher AKGÜL
Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE