adsense

Kaşık Çorbası

Merhabalar, bugün sizlere hem kolay hem pratik hemde acayip lezzetli bir çorba tarifi vereceğim. Benim gibi pratik şeylere düşkün, hayatının her alanında kolay pratik ama güzel olan şeylere yönelen birisiyseniz bu anlatacağım tarif tam da size göre. Akşam işten geldiniz yemeğiniz yok şöyle kısa sürede olacak ama yinede besleyiciliği olan bir şeyler istiyorsunuz işte bu çorba tam burada devreye giriyor.

Bu çorbada kullanılan malzemelerin tek başlarına ayrı ayrı çorbaları zaten yapılıyor. Biz bu tarifte bunlardan azar azar kullanarak gayet zengin içerikli ve besleyici bir çorba elde edeceğiz.Yıllardır bulgur çorbası yaparım, yeşil mercimek çorbası ,kırmızı mercimek çorbası,şehriye çorbası tüm bunları ayrı ayrı yapar dururdum.

Geçenlerde mutfağa girdim şöyle  güzel bir mercimek çorbası yapayım dedim .Birde ne göreyim! Kırmızı mercimek kavanozun dibinde azıcık kalmış. Toplasan bir kaşık bir şey o arada diğer kavonozlara baktım, bulgurum ve şehriyemde azar azar kalmış. Napsam napsam diye düşünürken tüm bu malzemeyi karıştırıp çorba yapma fikri aklıma geldi .Olur mu ? Oldu oldu, hemde misler gibi oldu . Tadına doyamadık, bayıla bayıla yedik. Şimdi dilerseniz lafı fazla uzatmadan çorba tarifime geçeyim


MALZEMELER;

1 çorba kaşığı bulgur

1 çorba kaşığı şehriye
1 çorba kaşığı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ

Malzemeler hazır ise videomuzdan nasıl yapılıyor izleyebilirsiniz..


Youtube kanalımıza burayı tıklayarak abone olabilirsiniz..

YAPILIŞI;

Orta boy bir tencere içerisine tüm malzemeyi koyup suyunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzelim. Başka bir tencereye sıvıyağı ilave ederek unumuzu da koyup kavurmaya başlayalım . Çiğ kokusu çıkıncaya kadar kavuralım . Çok yakmıyoruz sadece çiğ kokusu çıkıncaya dek kavuruyoruz. Bir miktar kavrulan una tereyağını ekliyoruz eriyip köpük köpük oluncaya kadar bekliyoruz ve salçamızı ilave ediyoruz .Bir iki de onu çevirdikten sonra sıcak su ilave edip süzdüğümüz haşlanmış karışımı da ilave ediyoruz. 5-10 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.


Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sağlık huzur ve mutluluk dileklerimle.

Seher AKGÜL
Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE