Dilerseniz lafı çok uzatmadan tarifin detaylarına geçelim.Tarifimin detaylı video çekimide var dilerseniz tüm püf noktalarını izleyerek öğrenebilirsiniz.
Tarif hoşunuza gittiyse beğen butonuna tıklamayı ,kanalıma desteğinizi göstermek için ücretsiz olarak ABONEolmayı unutmayın.
MALZEMELER:
- 1 kilogram balkabagı
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolu dolu domates sosu
- 1 yemek kaşığı biber salçası (ben tatlı biber kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- kimyon
- Kabaklar 1 er cm lik parçalar halinde hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Tek sıra halinde dizmeye özen gösterilir. Boşluk kalmayacak şeklide tepsiye dizilerek bir kenara alınır .
- Soğanlar piyazlık doğranır (burada soğanları çok ince doğramaya gerek yok) bir kabın içerisine alınan doğranmış soğanlara yağ salça tuz ve kimyon ilave edilerek güzelce karıştırılır.
- Bu karışım eşit şekilde kabakların üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Sevgiyle kalın.
0 yorum :
Yorum Gönder