adsense

Öksürüğü Kesen Doğal Yöntem Ballı Soğan Kürü

Biri acı biri tatlı ikisinin birleşiminde şifa saklı. Ne güzel cümle oldu değil mi ?
Bu yazıyı yazmaya karar verdiğimden beri dilimde dönüp duruyordu. Gerçekten de soğanın acısı balın tatlısıyla birleşince oluşan o muhteşem sıvıyı hiçbir antibiyotiğe şuruba, şuna buna değişmem. Bende bu kronik olduğunu düşündüğüm öksürük devam ettikçe arayışlarımda devamlı sürdü en son keşfim ballı soğan .

Ballı soğanı bana annemin bir arkadaşı önerdi. beni böyle öksürür görünce ballı soğan yapta yiyiver 4-5 güne hiçbirşeyciğin kalmaz dedi hatta annemin evinde mutfakta şipşak hemen yapıverdi. Bu kür yapıldığının ertesi günü yeniyormuş.
Elimde kavanozum eve döndüm buzdolabına koydum ertesi gün kavanozun kapağını açtığımda zaten minik minik doğradığımız soğanların iyice küçüldüklerini çekilip sularını balın içine akıttıklarını gördüm . O merakla durur muyum hemen bir kaşık yedim kokulu kokulu. Soğanın çok acılığı kalmamıştı balla birleşince değişik ama kötü olmayan bir tat almıştı. 5 gün bu şekilde sabah akşam devam ettim ballı soğana . Gerçek anlamda öksürüğüm geçti ve balgam söktürdüğüne şahit oldum. Boğazımızda sürekli gıcık yapan o inatçı balgamı söküp atıyor. Benim gibi bu  tür sorunları yaşayanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Yapılışı da çok basit, hemen anlatayım.

Malzemeler;
1 adet orta boy kuru soğan
2 kaşık bal



Youtube kanalımıza burayı tıklayarak abone olabilirsiniz..

Yapılışı;
Soğan küçük küçük doğranır bir kabın içine alınır üzerine iki kaşık bal ilave edilerek kapağı kapatılıp buzdolabında en az 1 gün bekletilir. bir günün sonunda bir güzel yenir akşam sabah tok karnına yiyebilirsiniz.

Deneyecek olan herkese şifa olması dileklerimle.

Sağlık huzur ve mutlulukla kalın.

Seher AKGÜL
Share on Google Plus

About Seher Akgül

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder

ADSENSE